Автор Тема: Случай в Авангарде. Документация  (Прочитано 17246 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн Unison

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 5963
    • Просмотр профиля
Случай в Авангарде. Документация
« : Февраль 28, 2008, 12:11:16 »
Тема открыта для публикации ответов различных организаций на обращения относительно случая с М. Пилипенко. Она будет закрыта для комменатриев.


Федерація кінного спорту України

Депутатське звернення


18 січня 2008 року близько 20.30 у КСШ «Авангард» (м. Київ, вул. Глушкова,  № 1) під сідлом берейтора Михайла Пилипенка під час тренувань загинув кінь по кличці Флірт (порода: Українська верхова, 2000 року народження). Кінь захлинувся власною кров’ю. Смерті коня передувало кількаденне жорстоке побиття. 
Після смерті коня Михайло Пилипенко завантажив труп коня у коновочку і вивіз у невідому напрямку, - всупереч встановленому національним законодавством порядку утилізації загиблих тварин.
За свідченням очевидців, жорстоке побиття  коня розпочалось з моменту виведення його з денника та продовжувалось у проході конюшні й манежі. На зауваження та прохання  оточуючих припинити побиття Флірта Пилипенко Михайло не реагував. Таке  ж жорстоке побиття Флірта мало місце напередодні вбивства -17 січня, що стало причиною конфліктів М. Пилипенка з оточуючими його спортсменами та персоналом конюшні. За інформацією свідків, побиття коня Флірта здійснювалось жорстоко і систематично, про що відомо було власниці коня Анні-Марії Шостак та ветеринарному лікарю й власнику конюшні Анатолію Левицькому. 
При цьому ані власником конюшні, ані власницею коня не здійснювалось жодних заходів щодо припинення фактів жорстокого поводження.
Михайло Пилипенко відомий у кінному світі жорстоким обходженням з кіньми, за що неодноразово виганявся з кінно-спортивних клубів. Серед його «досягнень» - вибите око коня під час завантаження в коновозку, попередження про дискваліфікацію, яке було винесено під час чергового публічного побиття коня на кінно-спортивних змаганнях «Кубок Дарлінга» та зняття зі змагань і штрафу (200 грн)  на змаганнях коневласників, що проходили у КСК «Магнат». Свідками публічного жорстокого побиття Пилипенком Михайлом коня під час змагань були чисельні учасники та глядачі кінно-спортивних змагань, і я у тому числі.
Україна проголошує курс на європейську інтеграцію, на впровадження  європейських цінностей, серед яких  – цивілізоване і гуманне ставлення до тварин. Однак жорстоке поводження з кіньми не перестає бути поширеним явищем у нашому кінно-спортивному світі.
Смерть Флірта викликала гостре обурення не лише серед українських кінників. Інформація про трагедію в українській кінно-спортивній школі, де виховується молоде покоління українських спортсменів, стала широко відома за межами України.
Я глибоко переконаний, що смерть Флірта та кроки відносно її винуватців з боку громадських організацій та правоохоронних органів стануть показником готовності України впроваджувати європейські стандарти гуманного ставлення до тварин і попередять реакцію на цю трагедію з боку кінно-спортивних організацій Європи, що негативно вплине на репутацію українських кінників й України  вцілому.

На підставі вищевикладеного
         ПРОПОНУЮ:
1.У найкоротші терміни здійснити перевірку вищевикладених фактів;
2.Дискваліфікувати винних у смерті коня;
3.Рекомендувати організаторам українських  кінно-спортивних турнірів не допускати до участі у змаганнях винуватців цієї смерті;
4.Звернутись до правоохоронних органів з вимогою притягнути до кримінальної відповідальності винних у смерті коня: берейтора, власників, ветаринарного лікаря та відповідальних осіб конюшні, де утримувався кінь Флірт та здійснювалась робота з ним;
5.Про вжиті заходи широко поінформувати кінно-спортивну громадськість України з метою попередження та недопущення випадків знущання над тваринами.

З повагою
Роман ЗВАРИЧ




Оффлайн Unison

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 5963
    • Просмотр профиля
Re: Случай в Авангарде. Документация
« Ответ #1 : Февраль 28, 2008, 12:15:56 »
Відповідь ФКСУ



Відповідь Державного Комітету Ветеринарної Медицини України







Оффлайн Unison

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 5963
    • Просмотр профиля
Re: Случай в Авангарде. Документация
« Ответ #2 : Февраль 28, 2008, 21:18:38 »
НАРОДНИЙ  ДЕПУТАТ  УКРАЇНИ

          
“ 4 ” лютогоя 2008 р. № ______

Міністру аграрної
політики України
Мельнику Ю.Ф.


Депутатське звернення


Мені стало відомо, що 18 січня  2008  року  близько  20.30 год.  у манежі   КСШ  «Авангард»  (м. Київ, вул. Глушкова,  № 1) під сідлом берейтора Михайла Пилипенка під час тренувань загинув кінь по кличці Флірт (порода: Українська верхова, 2000 року народження). Кінь захлинувся власною кров’ю. Смерті коня передувало кількаденне жорстоке побиття.
До коня, який лежав у манежі і стікав кров’ю, був викликаний ветеринар Анатолій Левицький, який також є власником конюшні, де утримувався кінь Флірт.
Після смерті коня Михайло Пилипенко у присутності та з дозволу Анатолія Левицького завантажив труп коня у коновозку і вивіз у невідому напрямку - всупереч встановленому національним законодавством порядку утилізації загиблих тварин.

Враховуючи вищенаведене, на підставі частини четвертої статті 76, пункту 33 статті 85 Конституції України, статті 16 Закону України “Про статус народного депутата України”, в межах наданих мені Конституцією України повноважень здійснення парламентського контролю,

ПРОПОНУЮ:

1.   у найкоротші терміни, в межах наданих Вам повноважень, здійснити перевірку вищевикладених фактів;
2.   встановити місце захоронення трупа загиблого коня;
3.   здійснити позачергову перевірку дотримання ветеринаром А. Левицьким  Ліцензійних умов провадження господарської  діяльності з ветеринарної практики;
4.   притягнути до відповідальності винних у порушенні санітарно-гігієнічних норм та порушенні правил утилізації загиблих тварин;
5.   повідомити мене у встановлений Законом термін про результати розгляду депутатського звернення.

З повагою


Роман ЗВАРИЧ

Оффлайн Unison

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 5963
    • Просмотр профиля
Re: Случай в Авангарде. Документация
« Ответ #3 : Февраль 28, 2008, 21:19:52 »
НАРОДНИЙ  ДЕПУТАТ  УКРАЇНИ

          
“ 18 ” лютого  2008 р. № 58


Федерація кінного спорту України



Депутатське звернення

У Вашій відповіді на моє депутатське звернення від 22 січня 2008 року № 22 щодо загибелі коня по кличці Флірт внаслідок жорстокого з ним поводження, вказано, що обставини загибелі коня вивчались спеціальною комісією ФКСУ.
Враховуючи вищенаведене, на підставі частини четвертої статті 76, пункту 33 статті 85 Конституції України, статті 16 Закону України “Про статус народного депутата України”, в межах наданих мені Конституцією України повноважень здійснення парламентського контролю,
п р о п о н у ю :
1.   Надати інформацію про персональний склад комісії ФКСУ, що вивчала обставини загибелі коня Флірта;
2.   Надати витяг з протоколу засідання правління ФКСУ, на якому було заслухане питання щодо загибелі коня Флірта;
3.   Надати перелік прізвищ свідків загибелі коня, свідчення яких стали підставою для винесення висновку про нещасний випадок;
4.   Підтвердити чи спростувати інформацію відносно інших випадків побиття М. Пилипенком коней. Зокрема, про вибиття ока коню Май (КСК «Динамо»);
5.   Надати перелік турнірів, на яких Пилипенко М. знімався чи штрафувся за жорстоке поводження з кіньми;
6.   Підтвердити чи спростувати інформацію про те, що М. Пилипенко працює в КСК «Спорт-Еліт» Ірини Мусієнко, що входить до керівництва ФКСУ;
7.   Надати копію ветеринарних документів, на підставі яких був утилізований труп загиблого коня Флірта;
8.   Надати інформацію про порядок утилізації трупа коня Флірта, його місцезнаходження та перелік осіб, що займались завантаженням, перевезенням та утилізацією.

З повагою

Народний депутат України                Роман ЗВАРИЧ


Оффлайн Unison

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 5963
    • Просмотр профиля
Re: Случай в Авангарде. Документация
« Ответ #4 : Февраль 29, 2008, 16:46:18 »
Голові Державного комітету
ветеринарної медицини
Г. Б. Іванову



Депутатське звернення

Висловлюю свою щиру вдячність за роботу комісії Державного комітету ветеринарної медицини та Вашу оперативну і ґрунтовну відповідь № 15-1-1-1/733 від 18 лютого 2008 року на моє депутатське звернення  від 4 лютого 2008 року за № 34 відносно загибелі коня Флірта.
Разом з тим, привертаю Вашу увагу до того, що у відповіді зазначено, що «Лікар (Левицький А. Е.) рекомендував берейтору Пилипенку М. відвезти труп коня на ветсанутильзавод у м. Сквиру». Однак самої рекомендації п. Левицького недостатньо для прийому трупу коня на ветсанутильзаводі.  Необхідна супровідна записка від ветеринара з обов’язковою інформацією про коня: попередня причина загибелі, прививки, хвороби тощо.
 
Крім того, вважаю  за необхідне  додати, що  безпосередніми свідками жорстокого побиття та загибелі коня Флірта були наступні кінники: Левищенко Тетяна Іванівна, Зелик Вікторія, Данилова Аліса, Черниш Анатолій та Петрова Алла, які готові надати свої свідчення.

Особливо хочу підкреслити, що системне жорстоке побиття коня, яке закінчилось страшною загибеллю, мало місце в дитячо-юнацькій кінно-спортивній школі, на конюшні, яка належить ветеринару. Свідками такого ставлення до тварин стали діти.  До мене, як до народного депутата, звертались батьки підлітків, яким завдано значної психологічної травми.
В КСК «Динамо» стоїть кінь Май, якому Пилипенко М. вибив око. Мені також були наведені інші випадки жорстокого поводження М. Пилипенка з кіньми, факти зняття зі змагань за побиття коней під час спортивних турнірів.
На підставі викладеного, керуючись  частиною четвертою статті 76, пунктом 33 статті 85 Конституції України, статтею 16 Закону України “Про статус народного депутата України” , в межах наданих мені Конституцією України повноважень здійснення парламентського контролю,

ПРОПОНУЮ:

1.   Продовжити роботу комісії для всебічного і детального вивчення фактів жорстокого поводження з тваринами М.Пилипенком та загибелі Флірта;
2.   Встановити чи була надана ветеринаром А. Левицьким супровідна записка на труп коня на ветсанутильзавод і які дані були внесені;
3.   Надати мені наступну інформацію:
•   чи був наданий членам комісії Державного комітету ветеринарної Договір на утримання коня і чи гарантовано таким Договором належний ветеринарний огляд та недопущення з боку власника конюшні негуманних методів роботи з конем  чи жорстокого поводження;
•   чи було звернення Державного комітету ветеринарної медицини до правоохоронних органів з проханням встановити місце захоронення трупа загиблого коня і чи встановлене це місце.


З повагою


Роман ЗВАРИЧ
Народний депутат України

Оффлайн Invisible

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 3101
    • Просмотр профиля
Re: Случай в Авангарде. Документация
« Ответ #5 : Март 04, 2008, 14:07:31 »
Відповідь Прокуратури Голосіївського району м.Києва

Оффлайн Unison

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 5963
    • Просмотр профиля
Re: Случай в Авангарде. Документация
« Ответ #6 : Март 27, 2008, 13:37:10 »
Відповідь державного комітету ветеринарної медицини України